Norsk Buhund Ringen

VÄLKOMMEN

till Norsk Buhund Ringens officiella utställning

Ånnaboda, Garphyttan

Lördagen 12 augusti kl 10.00

72 anmälda buhundar, varav 3 valpar

Domare: Nina Karlsdotter

Vaccinationskontrollen är öppen mellan 09.00-09.45

Medtag vaccinationsintyg. Nummerlappen får Du på utställningsplatsen. 

OBS! vi har HP, CK, Excellent, Very Good och 1:a och 2:a och 3:e placering rosetter till försäljning. Du kan också köpa rosetten Världens bästa Buhund! Finns att köpa i sekretariatet

Vi har även Barn med hund och Juniorhandling.  

Anmälan i sekretariatet.

Vaccinationsbestämmelser: Som utställare är Du ansvarig för att den hund som ställs ut har föreskrivet vaccinationsskydd. För att få delta måste hunden vara vaccinerad mot valpsjuka. Hundar under ett års ålder skall vara vaccinerade vid lägst tio veckors ålder. Hundar över ett års ålder skall vara vaccinerade vid ett cirka års ålder och därefter får den senast utförda vaccinationen inte vara utförd för mer än 4 år sedan. Förstagångsvaccination skall vara gjord senast 14 dagar innan tävlingsdagen.

Parvovirusinfektion: Svenska Kennelklubben rekommenderar att hunden är vaccinerad mot parvovirus. Rådfråga Din veterinär om vilka rekommendationer som gäller för de olika parvovaccinerna. 

Adress: First Camp Ånnaboda

Ånnaboda 320 
719 41 Garphyttan

Rasspecial i Ånnaboda 2023

Fredag 11/8
Kl. 16:30 Uppfödarträff. Information från avelskommittén i Ånnabodastugan (SM-stugan). Träff för uppfödare och för dig som är intresserad av att ta en kull på din tik, även för hanhundsägare som är intresserad av att upplåta sin hanhund till avel. Vi kommer att prata om frågor som inavel och hälsa samt utbyta erfarenheter.
Kl. 18:30 Ringträning på utställningsplatsen

Lördag 12/8
Kl. 09:00 Sekretariatet öppnar för vaccinationskontroll och nummerlappsutdelning. (hämta din nummerlapp senast 09:45)
Kl. 09:30 Serveringen öppnar med kaffe, läsk, varmkorv och lite annat smått och gott (har du möjlighet att hjälpa till i den en stund under dagen är det tacksamt)
Under dagen: Tipspromenad i området, svarslappar hämtar och lämnar du i sekretariatet.
Kl.10:00 Utställningen börjar
Ca kl. 15:00 när utställningen är slut, Lottdragning av vårt stora lotteri (vinster till detta tar tacksamt emot, lämnas i sekretariatet)
Kl. 19:00 Prisutdelning Tipspromenad, därefter
Middag bestående av en stor Tacobuffé. Anmälan via hemsidan senast 6 aug, pris 150kr/pers. Vi håller till på utställningsplatsen och var och en ansvarar för eget bord, stolar och dryck. Ett tips är att spara sitt utställningstält uppe till kvällen (för dem som har sådant).

Söndag 13/8
Kl. 09:45 Samling för Buhundspelen, anmälan vid varje gren.
Ca kl. 10:00 Buhundspelen startar med
Enkel agilitybana (ta så många hinder ni hinner på 1 min).
Aktivitetsbana (hunden och föraren tar sig tillsammans igen olika stationer med allt från att kasta boll i hink till att sätta tassar på en pall, poängsätts efter olika alternativ man löser uppgiften på, passar alla gamla som unga, valpar som veteraner.
Race 60m (Inkallning med tidtagning, snabbaste hund vinner, går att använda långlina för den lite mer äventyrliga hunden).
Tänk på att visa hänsyn och hålla avstånd till de hundar som deltager.
ca kl. 14:00 prisutdelning.

Efter prisutdelning ska allt packas ihop, hjälps vi åt kommer alla hem lite snabbare och i Norsk Buhund Ringen är ju vi medlemmar tillsammans.

Vi reserverar oss för att det kan bli ändringar i programmet om olika omständigheter uppstår.

Utställningen är på Fotbollsplanen.

Ni som har bokat stuga, tänk på att Receptionen stänger kl 20.00.

Varmt välkomna önskar styrelsen i NBR